sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Diamond jubilee

Juhlimme eilen muutaman Windsorin suvulle uskollisen rojalistin kesken Diamond jubileeta. Valmistin juhlan kunniaksi Union Jack -henkisen  sponge-kakun ja Pimm's-hyytelöä.


Kakun ohje oli mitä helpoin ja se onnistui hyvin. Itselleni uskollisena tarjoilin sen kuitenkin liian kylmänä (leipomuksiani vaivaa sellainen kirous, että onnistun yleensä lähes täydellisesti, hampaankoloon jää kuitenkin aina jotain pientä ja ärsyttävää). Kun kävin rääppimässä juhlan jo päättyessä tarjottimelle jääneestä kakunlopusta pienen palasen, huomasin, että voikreemi oli huoneenlämpöisenä huomattavasti maistuvampaa kuin jääkaappikovana. Oh dear.

Resepti oli peräisin erinomaiselta BBC Good Food -sivustolta, josta löytyy muitakin fantastisia jubilee-reseptejä.

Pimm's-hyytelöstä en muistanut ottaa kuvaa. Reseptiä ja kuvaa siitä, miltä sen olisi pitänyt näyttää, voi ihailla täällä. Omani luonollisesti näytti melkein yhtä hyvältä: yritin valuttaa mansikkamassaa yön yli Mikan mummolta perityn keittiöpyyhkeen läpi, joka kuitenkin urhoollisesti piti koko massan sisässään aamuun asti muutamaa tippaa lukuunottamatta. Olisi pitänyt arvata, että keittiöpyyhe tuskin pääsee täyttämään 40-vuoden kunniakasta ikää olematta aika robustia tekoa. Hyytelöstäni tuli siis sangen paksua ja sameaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti